STAP-subsidie

STAP-budget

Zet jij de volgende STAP om jezelf te ontwikkelen?

Wacht niet op kansen, creëer kansen

Weet jij dat er € 1.000, – opleidingstegoed voor je klaarligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst? Dit STAP-budget is een cadeautje van de overheid, bedoeld om jezelf te blijven ontwikkelen. Je hebt bij KIKI Training & Coaching een ruime keuze aan (erkende) scholingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget.

STAP-budget
STAP betekent ‘Stimulering arbeidsmarkt Positie’. De overheid wil met het STAP-budget de drempel verlagen voor werkenden en werkzoekenden om een scholing of training te gaan volgen. Daarnaast wil de overheid de werkenden en werkzoekenden stimuleren in zichzelf te investeren op het gebied van eigen ontwikkeling. Het maximumsubsidiebedrag is € 1.000, – per persoon per jaar. Voor scholingen die duurder zijn dan het gestelde maximumbedrag, is er een eigen bijdrage.

In 5 stappen naar een scholing met STAP-budget

Iedere 2 maanden kan er € 1.000, – STAP-budget worden aangevraagd.

1. Kies een scholing die jij wilt volgen. Bekijk hiervoor ons STAP-aanbod;
2. Schrijf je in en ontvang jouw STAP-aanmeldbewijs met studentnummer;
3. Dien je aanvraag voor het STAP-budget in bij het UWV op de aanvraagdatum via www.stapuwv.nl door in te loggen met je DigiD en studentnummer;
4. Het UWV gaat jouw aanvraag beoordelen;
5. UWV kent de subsidie toe en je kunt starten met de scholing!

Wordt het STAP-budget niet toegekend? Niet getreurd, je kunt in het volgende aanvraagtijdvak een nieuwe subsidieaanvraag indienen.

Inloggen met DigiD en studentnummer, wij doen de rest
Je krijgt van ons een reminder op het moment dat het STAP-budget kan worden aangevraagd. Het is aan jezelf om de subsidie aan te vragen bij het UWV met je STAP-aanmeldbewijs. Doordat wij een vooraanmelding bij het UWV hebben gedaan, hoef je alleen in te loggen met je DigiD en studentnummer. Bij toekenning ontvangen wij het STAP-budget en wij zorgen er vervolgens voor dat jij met je scholing kunt starten. Gemakkelijker kan niet!

Het STAP-budget kan jou helpen om je dromen te verwezenlijken. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! OP=OP!

In 2023 zijn er de volgende vijf STAP-aanvraagtijdvakken

  • 28 februari – 30 april
  • 1 mei – 2 juli
  • 3 juli – 3 september
  • 4 september – 31 oktober
  • 1 november – 31 december

Op 28 februari 2023 start het eerstvolgende STAP-aanvraagtijdvak. (In januari 2023 start er in tegenstelling tot eerdere berichten geen STAP-aanvraagtijdvak). Wees er 28 februari op tijd bij, want OP = OP.

Ook goed om te weten:

  • Vraag je op 28 februari 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 maart 2023 en uiterlijk op 30 juli 2023.
  • Vraag je op 1 mei 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 mei 2023 en uiterlijk op 30 september 2023.
  • Vraag je op 3 juli 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 31 juli 2023 en uiterlijk op 30 november 2023.
  • Vraag je op 4 september 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 2 oktober 2023 en uiterlijk op 31 januari 2024.
  • Vraag je op 1 november 2023 STAP-budget aan? Dan mag je opleiding niet eerder starten dan op 29 november 2023 en uiterlijk op 31 maart 2024.

Vragen over de STAP-budget
Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op onze pagina veelgestelde vragen of jouw vraag ertussen staat. Geen antwoord op je vraag kunnen vinden> Neem gerust contact met ons op.